Strony: [1]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: jaki telefon  (Przeczytany 151 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tkacz
Towarzycho
**

« : 11.Lip.2010, 17:30:05 »

Witam po dość długiej przerwie emota2
Mam pytanio-prośbę:

Szukam w miarę dobrego telefonu (tzw. komórki).

Wymagania:
1. długie trzymanie baterii (przy nieoszczędnym użytkowaniu)
2. aparat w miarę dobry - w sumie komórka nie służy do zdjęć, jednak nie zawsze człowiek ma przy sobie aparat.
3. niedotykowy (!), a jeśli już, to tak jak w przypadku SE Aino: połączenie dotyku ze zwykla kalwiatura.
4. klawiatura obojętna, standard lub qwerty...
5. cena ok 800zł (może być używany, choć wolałbym nowy)
6. Odpadają wszelkiego typu myphony oraz iphony - no chyba, że jakiś wybitny model...

Póki co rozpatrywałem dwa modele: Nokia e52 i SonyEricsson c905.

Który z tych telefonów byście polecili, a może jeszcze jakiś inny?

Internet to nie tylko d***y i mp3, to także fora gdzie dowiadujesz się skąd ściągać d***y i mp3.
nimitz
Doktor Pediatra
Gwardia KI

« Odpowiedz #1 : 11.Lip.2010, 18:33:47 »

Nie mam zaufania do SE - 2 telefony miałem i każdy mniej więcej po roku klękał, a były dość hi-endowe jak na SE oczko1
Ma teraz w pracy Nokie E66 i jest all ok, prócz baterii, która dość krótko trzyma. Domowy to E51 który w ciągu 2 miesięcy mam zamiar zmienić właśnie na E52. Polecam E-series

He saw his life stretching out in front of him like a nasty black tunnel with no light at the end of it.
...He'd been wrong, there was a light at the end of the tunnel, and it was a flamethrower.
tkacz
Towarzycho
**

« Odpowiedz #2 : 12.Sie.2010, 10:01:02 »

Dzięki za radę. Posłuchałem, poczytałem jeszcze w necie o jego wadach i zaletach no i jestem zadowolonym właścicielem E52. Muszę przyznać, że telefon spełnia to czego od niego oczekiwałem. Jest to drugi telefon (po SE c702), o którym mogę powiedzieć, że trafił w mój gust, tak pod względem wyglądu jak i funkcjonalności (jak to mówi moja kumpela, ma duszę i się rozumiemy sz_usmiech).

Bateria jest w nim naprawdę zarąbista jak na dzisiejsze telefony oczywiście. Najkrócej trzymała 3 doby. Ale przez ten czas bawiłem się ostro nawigacją, bluetoothem, instalacją pierdół, rozgryzaniem i ustawianiem go pod siebie... Obecnie telefon trzyma 6-7 dni. Co prawda w reklamie pisali, że trzyma do 2 tygodni, ale to chyba tylko w idealnych warunkach, tylko na czuwaniu i z włączonym profilem oszczędzania energii.

Jedyny problem na jaki się natknąłem, to jakieś dziwne kłopoty z WLANem, ale co tam... Do "grzebania" w Internecie służy komputer... Zresztą zawsze w razie pilnej potrzeby można zapłacić operatorowi kilka złotych lub nawet jakiś pakiet wykupić...

Dobra, nie przeciągam, bo to nie test telefony, ale jeśli ktoś szuka w miarę funkcjonalnego telefonu i drażnią go tzw dotykowce, to polecam ten model, zwłaszcza jeśli priorytetem jest długość trzymania baterii. Zaryzykuję stwierdzenie, że jest godnym następcą 6310i...

Internet to nie tylko d***y i mp3, to także fora gdzie dowiadujesz się skąd ściągać d***y i mp3.
Tagi: telefon wybór pomoc 
Strony: [1]   Do góry
Drukuj
Skocz do: